You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ХАБА - Илинор България

  • Вашата количка е празна!

Информираност за родители - Детска школа ХАБА

Информираност за родители - Детска школа ХАБА

От: Илинор Публикувано: 08/09/2018 Пъти прочетено: 3428 Коментари: 1

Уважаеми родители,

В сегашно време - време на прехода към новото, ние като родители търсим най-доброто за нашите деца. Но от толкова много информация и изобилие на пазара,  вече не знаем кое е истинско и кое е полезно за нашите деца. В наши дни, ИНФОРМАЦИЯТА е най-скъпото нещо. Живеем в свят на ИЗОБИЛИЕ.. Но кое е НАЙ-ДОБРО ЗА ДЕЦАТА НИ? - Отговорността и изборът са в ръцете на РОДИТЕЛИТЕ!

Ето затова ви предоставяме тази информация. Най-важното е тази информация е да достигне до Вас, а Вие правите своя избор и решавате кое е най--доброто.

Преди да Ви предоставим тази информация, ние екипа на Сдружение “Децата на България- Развитие и бъдеще” проверихме и се убедихме сами каква е полезността на продуктите на ХАБА ГЕРМАНИЯ, като няколко години наблюдавахме и изучавахме производството и стратегията на ХАБА, направихме апробиране на игрите ХАБА  в България, като се обърнахме към научна институция, доц. Д-р Елена Събева от Пловдивския университет, Педагогически факултет, Катедра „Предучилищна педагогика. Резултатите, които получихме- бяха уникално впечатляващи. Обобщихме ги във  филма „Функции на игрите ХАБА в образователното пространство в Детските градини“.

За тези, които не са чували за нас - Сдружението “Децата на България- Развитие и бъдеще” е млада структура, чиято цел е да съдейства за повишаване качеството на образование и развитие на децата. Ние се стремим да бъдем НОВАТОРИ и да предложим актуални за настоящия момент услуги, полезни за РАЗВИТИЕТО НА ДЕЦАТА.

Нашето Сдружение инициира въвеждането на  ДЕТСКАТА ШКОЛА  като допълнителна дейност в Детските градини на територията на Община Пловдив.  През Учебната 2017/2018 година стартирахме в ДГ „Малина“ гр.Пловдив и резултатите са много добри.  Програмата на Детската школа е разработена от доц. Д-р Елена Събева, според която: „Чрез Игрите Хаба се разширява игровото пространство на децата в предучилищна възраст и педагозите имат нужда от това за организиране на децата на новото време“.

Тук може да видите информационната брошура към Вас, която разпространяваме в детските градини:

Брошура на ХАБА

А тук е презентацията, от която може да визуализирате резултатите от апробирането на игрите, филма, който заснехме, както и снимки от реални проведени занимания на школата в ДГ „Малина“. 
В нея най-вероятно ще ви докосне и нашия апел за Силата на общуването в семейството. Въпреки забързаното ежедневие, Вашите деца имат нужда от игра с Вас. – така, че не ги лишавайте от това.

Презентация на Хаба

ХАБА е чудесен начин за пряко общуване и в семейството Най-големият плюс на настолните игри е, че семейството сяда около масата и общува. (Затова и част от стратегията на Школата са заниманията при отворени врати, на които каним и родителите да играят с децата си) 
А когато се работи на няколко нива - и в семейството и в детската градина- резултатите ще са много по-добри.
Всичко зависи от самите нас.
Това са нашите деца и ние носим отговорност за изборите, които ще направим за тях..за да могат да пораснат и да ги изведем на Пътят на живота, където да стъпят. А колкото са по-готови, толкова по-добре.
ХАБА имат уникални игри, ние ги наричаме "Игри на живота" - те подготвят деца за реалния живот и ги учат на много неща- на търпение, на дисциплина,  да играят честно, да спазват правилата, да реагират адекватно при форсмажорни обстоятелства, да бъдат част от умни екипи и да проявяват заложеното у тях като индивиди и др.

Пет причини, които ще ни накарат да се замислим и да осъзнаем полезността на тези игри за децата:

1. Игрите ХАБА насърчават разузнаването.
Докато децата играят игри , автоматично се учат че съществуват различни начини за постигането на техните цели. Децата се научават да следят не само собствените си  действия, но също така вижте какво правят другите играчи. Това поддържа процеса на учене.

2. Игрите ХАБА ни помагат да разберем света.
Играта насърчава развитието на двигателните  умения. Преместване на фигури тренират движението на пръстите си – една важна предпоставка за възможността да се държи писалката правилно

3. Игрите ХАБА са забавни. Така се учи.
Децата предпочитат да правят неща, които са по-скоро забавни отколкото неща, които са скучни. Когато нещо е забавно, децата по-лесно остават фокусирани върху него. 

4. Игрите ХАБА ни помагат да сме концентрирани.
Да се научиш и да следваш нещо ново, като правилата на играта, изисква концентрация. Само чрез концентриране  децата успяват да научат нова информация и я запазват в дългосрочен план. 

5. Игрите ХАБА означават общност.
Децата играят в малки групи. Децата се учат да създават социални контакти, като играят в групи. Те се учат чрез взаимодействие и имитация, да преживяват  значението и на двете противоположности-конкуренция и подкрепа.


ХАБА Е ФОРМА, МЕТОД, СРЕДСТВО ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ, ПОСРЕДСТВОМ КОЕТО СЕ ПОСТИГАТ СЛЕДНИТЕ ЦЕЛИ:
Х-АРМОНИЯ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА
А-АВТОДИДАКТИЗЪМ (САМООБУЧЕНИЕ)
Б-ОРБЕНОСТ И ЧЕСТНА ИГРА
А-СОЦИРАНЕ КЪМ РЕГЛАМЕНТИРАНА С ИГРОВИ ПРАВИЛА ДЕЙНОСТ

Уважаеми родители,
Каним Ви да бъдете наши партньори в посока реализирането на Школата и тя да достигне до повече деца и да навлезе в повече детски градини, тъй като това е полезно за деца и възрастни в много аспекти.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЦЕЛЕВАТА СИСТЕМА НА ШКОЛАТА, ОДОБРЕНА ОТ ДОЦ. Д-Р ЕЛЕНА СЪБЕВА ОТ ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ, може да намерите ТУК
НИЕ ВЯРВАМЕ, ЧЕ КОГАТО СЕ ОБЕДИНИМ И РАБОТИМ ЗА БЛАГОТО НА ЕДНА ОБЩА ЦЕЛ, РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ СА МНОГО ПО-ДОБРИ. 

Свързани постове

Коментари

Напиши коментар