You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ХАБА - Илинор България

  • Вашата количка е празна!

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

Провеждането на Детската школа „Играя уча и творя с Хаба“ в детските градини в Пловдив, както и заниманията на Лятната школа провокираха и провокират ежедневно екипа на Сдружение “Децата на България- Развитие и бъдеще“ да мисли в няколко аспекта. Нашият екип, който твори с любов към децата в процеса на своята работа непрекъснато наблюдаваме поведението на децата – как те се държат по време на заниманието с педагога, какво поведение проявяват спрямо другите деца, събираме обратна връзка от родители, педагози, независими специалисти, с които споделяме като ситуации и др.  Анализираме информацията, констатираме проблемите и търсим решения, които са практически приложими и ще се постигнат добри резултати при екипната работа с децата.

В тази поредица от статии- ние ще споделяме с Вас- родители, педагози и всички, които обичате децата нашите стъпки, през които преминаваме.

Вярваме, че ще ви е полезно! И ще сме Ви благодарни, ако споделяте с нас Вашето мнение. 

Макаренко, Tеория за семейно възпитание - актуална и днес

От: Елеонора Георгиева Публикувано: 23/05/2020 Коментари 0
Макаренко, Tеория за семейно възпитание - актуална и днес

Макаренко е първият, който разработва и прилага теория и методика за възпитание в колектив чрез съчетаване на трудова и учебна дейност. Mоже да възпитаваме децата по начин, който ще го направи щастливи.

Прочети повече

Възпитателната сила на личния пример и любовта на родителя. Играта с родителя!

От: Илинор Публикувано: 23/05/2020 Коментари 0
Възпитателната сила на личния пример и любовта на родителя. Играта с родителя!

Най-важният и отговорен процес от живота на родителите е да възпитат и да намерят верния път да образоват бъдещото поколение – своите деца.

Прочети повече

НАСТОЛНАТА ИГРА – ЗАБАВЕН И РАЗЛИЧЕН ПОДАРЪК

От: Илинор Публикувано: 09/11/2019 Коментари 0
НАСТОЛНАТА ИГРА – ЗАБАВЕН И РАЗЛИЧЕН ПОДАРЪК

Настолните игри са много полезни за децата. Те отделят малчуганите от „ NET мрежата”. Настолните игри правят ЧУДО с децата, като отварят една врата на приключения без компютър, таблет, смартфон и телевизор. НАСТОЛНИТЕ ИГРИ СА НАЙ-МОДЕРНОТО OFFLINE занимание!

Прочети повече

Отговорността за ДЕЦАТА НИ

От: Илинор Публикувано: 18/08/2018 Коментари 0
Отговорността за ДЕЦАТА НИ

Всички ние сме били деца, но колко от нас осъзнават какво е родителството и колко са важните първите години за формирането на детето като личност? Забързани в ежедневието и отдадени на работата ни, можем да изпуснем много важни моменти от порастването на нашите деца, които няма да се върнат.

Прочети повече

Ефективно ОБЩУВАНЕ между Деца и Родители

От: Илинор Публикувано: 05/07/2018 Коментари 0
Ефективно ОБЩУВАНЕ между Деца и Родители

Да се разговаря със децата е истинско изкуство. Техните послания са толкова добре кодирани, че за възрастния човек е трудно да ги разшифрова. Родители, научете децата си да споделят. Създавайте взаимоотношения на взаимно доверие и зачитане на различията.

Прочети повече

Показани 1 от 5 | 6 (2 Страници)