You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ХАБА - Илинор България

  • Вашата количка е празна!

ПРАЗНИЦИ  НА НАСТОЛНИТЕ ИГРИ ЗА ДЕЦА В ПЛОВДИВ

ПРАЗНИЦИ НА НАСТОЛНИТЕ ИГРИ ЗА ДЕЦА В ПЛОВДИВ

От: Илинор Публикувано: 14/09/2019 Пъти прочетено: 215 Коментари: 0

Щастливи сме, че нашето Сдружение „Децата на България – Развитие и бъдеще” имаше възможност през 2019 година да зарадва децата на Пловдив с четири празника - Празници под наслов „ Играй с нас настолни игри и ще намериш приятели добри”. 

Събитията са част от проект, който е включен в програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019 и се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив, Отдел „Култура”.

Сътворихме тези празници, вдъхновени от идеята за пълноценно общуване с децата, изпълнено  с любов,  разбиране и хармония. 

Основната идея на нашия екип е чрез настолните игри  да накараме децата:

- да общуват правилно, както деца-деца, така и със своите родители

- да играят честна игра и да спазват правилата

- да ги научим да мислят

- да подобрят концентрацията си и вербалната комуникация.

Едновременно с това, като обратна връзка да усещат резултатите от екипната работа

На събитията се разиграваха настолни игри, които са част от набора любими игри за децата, които са включени в образователната програма на Детска школа” Играя, уча и творя с Хаба”, която  Сдружението разпространява като доставчик на допълнителни педагогически дейности в детските градини в гр.Пловдив, считано от учебната 2017/2018 година. 

Чрез ролевите игри добавяме усещането от преживяване на ролята в играта. Но по-добри резултати при децата се постигат, ако преди това децата са играли настолната игра.

Всичко се реализира под формата на игра и забавление.

Искаме да благодарим от все сърце:

- На Община Пловдив отдел Култура за финансирането провеждането на тези събития;

- На Община Пловдив район Западен, район Южен и район Централен за оказанато съдействие и по-специално на гл.експерти отдел „Образование” по райони г-жа Веселина Балджиева и г-жа Димитрина Илиева;

- На директорките и педагогическите екипи на детските градини в Пловдив, на родителите и на всички които спомогнаха да се популяризира тези събития.

- На спонсорите, които финансираха направата на пъвите две ролеви игри Овощна градина и Хоп в галоп –Община Пловдив и Оптодент;

- На целия екип на НПО”Децата на България- развитие и бъдеще”, които взимат активно участие тези събития да бъдат реалност

- И НА ДЕЦАТА…които ни дават вдъхновение да творим!

Снимки от първото събитие за детски настолни игри на 18 май – Пловдив парк Белите брези, район Южен. На това събитие за първи път беше представена 3Д ролевата игра за деца „Овощна градина 3Д”;

Снимки от второто събитие за детски настолни игри на 1 юни 2019 год. – Пловдив парк Бунарджика, район Централен Снимки от третото събитие за настолни игри за деца, което се проведе  на 14 септември 2019 год. – Пловдив парк Ружа, район Западен. На това събитие за първи път беше представена 3Д ролевата игра за деца „Хоп в галоп”;
Наша задача и цел на Сдружението е да не спираме да създаваме култура, да учим децата да мислят, да играят честно, да спазват правилата, да учат като се забавляват чрез игра, да общуват и да развиват умения да са част от успешни екипи!

Благодарим на екипа на Сдружението, чрез който събитието стана реалност! Благодарим на родителите и децата, на приятелите на настолните игри, на всички гости, който уважиха Празниците за децата в Пловдив, организирани от Сдружение ”Децата на България –Развитие и бъдеще”!

Свързани продукти

Свързани постове

Коментари

Напиши коментар