You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ХАБА - Илинор България

  • Вашата количка е празна!

Хаба на фестивала "Настолен град 2018" във Велико Търново

Хаба на фестивала "Настолен град 2018" във Велико Търново

От: Илинор Публикувано: 27/05/2018 Пъти прочетено: 600 Коментари: 0

През Февруари 2018 г. се проведе втория фестивал на за настолни игри във Велико Търново “Настолен град” 2018. Това е най-големият фестивал за настолни игри, организиран до  момента извън София. Събитието се утвърждава като задължителна спирка за геймърите на настолни  игри от цялата страна.

Тази година лъчезарния екип на OP GAMES представиха игрите Хаба на най-малките посетители на фестивала и на техните родители.

Много от родителите се включваха в демонстрациите, осъзнавайки колко е приятно да играеш със своите деца.

Настолните игри са чудесен начин за пряко общуване, имат огромен образователен потенциал, развиват разнообразни умения, могат да преподават и научни знания. Игрите са лесни за обясняване и бързи за разиграване. Игрите не са конфликтни.

Най-големият плюс на настолните игри е, че семейството сяда около масата и общува. (Затова и част от стратегията на Школата са заниманията при отворени врати, на които каним и родителите да играят с децата си) Добре е да споменем, че игрите  има впечатляващи резултати и при възрастните хора срещу дименция и подобни заболявания. (но е нужно тази култура да е създадена още в детските години)


В последните години има ренесанс на настолните игри, и то в световен мащаб. Всичко тръгва от Германия през 70-те години на миналия век, когато се събирали семейства да играят. 

Още снимки от събитието:


Пълната публикация за Фестивала във Велико Търново може да намерите на САЙТА НА НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ - OP GAMES Магазин за настолни игри, базиран във ВарнаТагове: op games

Коментари

Напиши коментар